31 mei - 2 juni: OKU 2019!

eindstanden, nabeschouwingen.

Moderators: Arnold, Jacco

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » di apr 09, 2019 16:31

De inschrijving voor het OKU is geopend! De organisatie is gisteravond bij elkaar geweest en heeft de laatste puntjes op de i gezet. Het inschrijfformulier vind je http://www.paulkeres.nl/oku/?page_id=533

Het OKU, georganiseerd door SV Paul Keres, is een sterk, gezellige en centraal gelegen weekendtoernooi, van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2019, in het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Deelnemers van sterk tot zwak, van jong tot oud en van Utrechts tot buitenlands zijn weer van harte welkom.

Zoals in de afgelopen jaren is er een A-groep (vanaf 1850), een B-groep (tussen 1500 en 1900) en een C-groep (tot 1600). Deze relatief kleine ratingverschillen leveren telkens spannende gevechten op. In deze groepen zijn diverse prijzen te winnen, naast de hoofdprijzen ook ratingprijzen en uiteraard de befaamde schoonheids-, spektakel- en beduvelprijzen. Deze worden onder meer mogelijk gemaakt door New In Chess.

Daarnaast bieden we net als in 2018 de mogelijkheid om in vierkampen te spelen. De rondes voor de vierkamp zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag, dus tegelijk met ronde 1, 3 en 6 van het hoofdtoernooi. De vierkampen worden op rating ingedeeld en zijn alleen toegankelijk voor volwassenen.

Veel deelnemers komen met clubgenoten naar het OKU. Om dit te stimuleren is er een teamprijs: de beste score van vier clubgenoten, die zich vooraf als team hebben gemeld, wordt beloond. Het maakt daarbij niet uit of die score in de A-, B- of C-groep is behaald. De inhoud van de prijs wordt later bekend.

Zoals altijd zijn de altijd gewaardeerde boekenstalletjes er weer, evenals live-uitzending op 16 borden, de combinatie met het SGS-kampioenschap en de gelijktijdige SGS-bekerfinale. Het belooft een volle bak te worden tussen 31 mei en 2 juni 2019.

Bovenstaande informatie vind je ook op de http://www.paulkeres.nl/oku/

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » zo mei 26, 2019 21:35

Op verzoek ook hier.


-------- Oorspronkelijk bericht --------
Van: "S.V. Paul Keres" <secretaris@paulkeres.nl>
Datum: 19-05-19 09:56 (GMT+01:00)
Aan:
Onderwerp: 46e OKU - vrijwilligers gezocht!

Beste Keresiaan,

Het OKU staat voor de deur! Voor de 46e keer organiseren we dit gezellige weekendtoernooi, en ook nu lijkt het een volle zaal te worden. Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni wordt er volop geschaakt in het USG.

Wij draaien dit toernooi altijd met veel vrijwilligers, en ook nu vragen we om even te kijken naar onderstaande verzoekjes. Er zit vast iets voor je tussen, ook als je maar beperkt tijd hebt.

Waar kunnen we je hulp voor gebruiken?


Invallers.

Als een groep oneven is, zorgen we altijd voor een invaller (voor zover voorradig). Als invaller sta je dus klaar om eventueel een ronde mee te spelen. Je kan zelf kiezen welke ronde(n) je beschikbaar wil zijn, en je wordt gebeld of geappt als je nodig bent. Een leuke manier om aan het OKU mee te doen zonder meteen een heel weekend kwijt te zijn! We kunnen invallers van alle niveaus gebruiken.

Barmensen.

We hebben ook dit jaar geen hoofdsponsor, maar houden de begroting acceptabel door o.a. de bar in eigen beheer te draaien met vrijwilligers. Een gezellig klusje waarbij je veel mensen ziet en waarvan de workload te overzien is. Per speeldag zijn er drie diensten waarop je alleen of met iemand anders zorgt voor drankjes en dergelijke. En wat is een schaker zonder koffie?

Opbouwers en afbrekers.

Om het USG om te toveren in een toernooizaal zijn heel wat handjes nodig. Op vrijdagmiddag worden alle tafels en stoelen in slagorde gezet, om ze op zondagmiddag weer terug te zetten. Even een uurtje samen zweten en het resultaat is meteen zichtbaar. Bovendien goed te combineren met zelf meespelen! Kom dus helpen!

Partijinvoerders.

Wij zorgen altijd dat er veel partijen beschikbaar komen: voor de schoonheidscommissie, voor de thuisblijver en voor het zeer gewaardeerde rondebulletin. Veel partijen worden na afloop ingeklopt in de organisatiekamer. Kan op elk gewenst moment tijdens het toernooi, is niet veel moeite en wordt zeer gewaardeerd!

Gastheren.

Voor buitenlandse GM's hebben we geen hotelkamers, maar wel slaapplekken bij een Utrechtse schaker. Op dit moment zoeken we nog voor één GM een plekje, en wie weet wie zich nog inschrijven! Vaak zijn het heel gemakkelijke, zelfredzame gasten en je steekt er ook nog iets van op. Een logeerkamer of logeerbed is al voldoende, AirBB-kwaliteit is niet nodig.

Sponsors en donateurs.

Zoals gezegd hebben we ook dit jaar geen hoofdsponsor: het is een lastige markt. Dat zorgt ervoor dat een last-minute sponsor in een gespreid bedje valt! Mocht je dus nog een organisatie weten, dan horen we dat graag. Laagdrempeliger is doneren via de Club van Honderd: 100 euro overmaken naar de club, al dan niet anoniem. Je geld wordt goed besteed!

Een heel rijtje! Heb je interesse of vragen, of wil je je voor iets aanmelden? Meld je dan bij Jan Jaap via oku@paulkeres.nl, en dan spreken we iets af over het vervolg.


Alvast bedankt, namens de OKU-organisatie (Arend, Colijn, Henk, Jan, Jan Jaap, Marc en Simon)
--
Raymond de Rooij
Secretaris S.V. Paul Keres

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » ma mei 27, 2019 22:11

Beste Keresiaan,

Op hemelvaarts donderdag 30 mei, de dag voor het OKU, organiseren we de Open Omnisimultaan! We gaan net als in 2018 weer voor een Omnidimensionaal record.

Wat is een Omnisimultaan?
Bij een Omnisimultaan speel je tegen 4 tegenstanders tegelijk. Met als bijzonderheid dat ook al je tegenstanders tegen 4 tegenstanders tegelijk spelen. Je speelt dus in feite een 5-kamp in één keer waarbij iedereen elkaar treft en iedereen door elkaar loopt van bord naar bord. Iedereen speelt zo dus simultaan.

Het verloop
Je speelt dus 4 partijen tegelijk, 2 met wit, 2 met zwart. Er wordt met de klok gespeeld (30 minuten per partij). Doordat je meerdere partijen tegelijk speelt, zal normaal gesproken je tijd op meerdere borden lopen. Zodra je een zet hebt gedaan en de klok hebt ingedrukt, loop je naar je volgende partij waar je aan zet bent, waarbij je uiteraard zelf mag kiezen welke partij dat is. Je bent klaar zodra al je 4 partijen zijn voltooid.
NB Bij de opstelling van de tafels en borden wordt rekening gehouden, dat iedere speler ongeveer even ver moet lopen. Je zult echter zelf de meest ideale “looplijnen” moeten ontdekken, want zetten moeten altijd worden uitgevoerd aan de juiste kant van het bord.

Aanmelden
Met Omnisimultaan willen we graag vooraf weten wie en hoeveel mensen er meedoen in verband met de tafelindeling en de precieze opstelling. Meld je daarom vooraf aan! Aanmelden kan op de clubavond of via mail naar voorzitter@paulkeres.nl.

Omnihulp
Met een Omnisimultaan zijn er veel meer tafels en schaakmateriaal benodigd dan met alle reguliere schaakvarianten. Voor het schaakmateriaal wordt gezorgd, maar bij het klaarzetten en opruimen kunnen we alle hulp goed gebruiken. Vanaf 19.00 uur zullen we er zijn om de zalen en Omni-opstellingen in te richten. Alle Omnihulp is welkom!

Omnidimensionaal record in 2018
De vorige editie was met 33 deelnemers een Omnidimensionaal record. Hier lees je het leuke verslag van Jasper. Verbreken we dit record in 2019? Tot de 30e!


--
Raymond de Rooij
Secretaris S.V. Paul Keres


Als u geen berichten meer wilt ontvangen van S.V. Paul Keres, kunt u zich afmelden door een mail te sturen aan secretaris@paulkeres.nl


--
Raymond de Rooij
Secretaris S.V. Paul Keres

MarcelS
Berichten: 294
Lid geworden op: za sep 12, 2015 19:01

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door MarcelS » di mei 28, 2019 23:13

Ik tel zo snel Arend, Chris, Kees, Wim, Hendrik, Timo en mijzelf onder de deelnemers. Maar ik zie dat er ook een teamprijs is, waarvoor van vier spelers (van dezelfde club) de scores worden opgeteld. Dat moeten we misschien dan wel even coordineren.

Gebruikersavatar
Arnold
Berichten: 3242
Lid geworden op: do jan 20, 2005 11:57

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Arnold » wo mei 29, 2019 00:39

Vreemd, ik begreep van Fanny dat ze snakte naar een weekendtoernooi, en dan doet ze niet mee....
En ik had haar nog wel een link naar de Engelse OKU-site gegeven...
.
Een dag niet geschwindeld is een dag niet geleefd
Nieuwsberichten

Timo
Berichten: 2746
Lid geworden op: za feb 12, 2005 21:12

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Timo » wo mei 29, 2019 17:34

Ik stel me reserve voor het teamprijsteam. Ik speel namelijk in de A-groep en verwacht dus niet heel veel punten te maken.

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » do mei 30, 2019 12:07

Gister ook nog even vergeten te memoreren: we zoeken ook nog invalkandidaten voor de B of C groep.

Gebruikersavatar
Hendrik
Berichten: 776
Lid geworden op: do mei 21, 2009 00:39

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Hendrik » vr mei 31, 2019 23:19

Hmm de kop is er af, rekenfout (16. d5 was dodelijk denk ik) en veel te angstig een remise aangeboden in het eindspel. Denk dat ik alles had om voor te spelen in de laatste positie. Misschien stond het zelfs gewonnen, toch prima resultaat, maar was denk ik een twee resultaten eindspel ten minste.

MarcelS
Berichten: 294
Lid geworden op: za sep 12, 2015 19:01

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door MarcelS » za jun 01, 2019 00:16

Zelf had ik een vlotte overwinning in 20 zetten. Mijn tegenstander pakte een pion op e5 wat hij niet had moeten doen. Ik zette niet op de beste(en door mij vooraf geplande) manier door, maar evengoed kon er enkele zetten later een stuk in de tas. Arend, Mitchel en Daniel wonnen ook, remise voor Kees en nullen voor Roman, Wouter Chris en Henk. Morgenochtend o.a. Marcel-Daniel (live) en Chris-Roman.

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » za jun 01, 2019 00:58

Timo won in A tegen de rating in!

Zelf mag ik morgen tegen 1852, iemand die in ronde 1 verloor van een puber van Magnus. Mooi is dat ;-(

Gebruikersavatar
Hendrik
Berichten: 776
Lid geworden op: do mei 21, 2009 00:39

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Hendrik » za jun 01, 2019 20:42

Vreselijk dat oku niet anders dan vorige jaren

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » zo jun 02, 2019 00:20

Ja, drama. Ik verknoeide in ronde 3 ook een geheide zege.


Stijn morgen oneven in C, tenzij er plotsklaps nu in invaller C opduikt niveau 1300 1400 ofzo. Wie biedt?

Gebruikersavatar
Hendrik
Berichten: 776
Lid geworden op: do mei 21, 2009 00:39

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Hendrik » zo jun 02, 2019 09:07

Ter zijde, was er nog iemand met fiets en lege band? M'n ventiel was losgedraaid door ene kwajongen.

peterdas
Berichten: 1398
Lid geworden op: ma jun 06, 2011 09:29

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door peterdas » ma jun 03, 2019 10:25

Hendrik schreef:
zo jun 02, 2019 09:07
Ter zijde, was er nog iemand met fiets en lege band? M'n ventiel was losgedraaid door ene kwajongen.
Alsof ze op het schaakbord niet al vervelend genoeg zijn, die ettertjes.

Dat hele OKU is volledig langs me heen gegaan deze keer. Wel jammer, eigenlijk. Marcel heeft het toernooi van zijn leven gespeeld, zag ik. +1.78! Arend haalt zilver in B, ook knap. De verwachtingen waren hoog, maar het moet altijd nog even gebeuren. Heeft het genoeg Elo-punten voor een van de PK topteams opgeleverd?

Henk
Berichten: 5809
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Re: 31 mei - 2 juni: OKU 2019!

Bericht door Henk » ma jun 03, 2019 10:37

Het levert Arend volgens mijn calculatie 32 punten op: http://drl.tuxtown.net/ratingcalculator ... 2019-05-01

Waarbij ik niet zeker ben van partij 1 tegen clubgenoot Martijn (Fide rating).

Of dat genoeg is voor die bedoelde topteams is de vraag. Dit seizoen niet. Dubbel gevoel natuurlijk, wij houden Arend ook op zaterdag nog graag een jaartje.

Plaats reactie