Kees Vreeken Knock Out (KVKO) in tijden van Corona

eindstanden, nabeschouwingen.

Moderators: Arnold, Jacco

Plaats reactie
Henk
Berichten: 5808
Lid geworden op: ma apr 07, 2008 10:14
Locatie: Utrecht

Kees Vreeken Knock Out (KVKO) in tijden van Corona

Bericht door Henk » za okt 24, 2020 20:55

Kees Vreeken Knock Out (KVKO) in tijden van Corona

Nu de interne competitie stilligt, en onze online activiteiten niet voor iedereen hetzelfde plezier geven, gaan wij in November en December een speciale versie van ons Kees Vreeken Knock Out toernooi organiseren! Het KVKO, dat ouder is dan gedacht, wordt gebruikeljik op één avond in ons clublokaal gespeeld. Deze Corona-editie zal iets anders verlopen.

Afvallerspoules

De verliezers van een match zijn niet meteen klaar, zij worden met hun lotgenoten ingedeeld in vierkampen. De verliezers in de voorrondes mogelijk in vijf of zeskampen. In de periode november en december speel je dus minimaal 4 matches, online of offline!

Online en offline

Om het toernooi ook aantrekkelijk te maken voor schakers die minder plezier beleven aan online schaak, wil de organisatie het mogelijk maken dat deelnemers hun tegenstander thuis uitnodigen om de match offline te spelen. Er wordt alleen offline gespeeld als beide spelers dat willen, en het corona-technisch mogelijk is.

Spelers moeten dus met elkaar afspreken waar en hoe ze gaan spelen. Daar hebben ze 10 dagen de tijd voor (zie tijdschema).
Speeltempo & Armageddon

Het standaard speeltempo is 2 partijen van 20 min +10 seconden met (wanneer nodig) daarna een Armageddon van 10 min + 3 sec tegen 7 min + 3 sec waarbij wit MOET winnen. Mocht je in overleg met je tegenstander een ander format van het aantal partijen, speeltempo en/of speellocatie leuker vinden, dan is dat ook mogelijk.


Het toernooi staat dit jaar ook open voor schakers van andere Utrechtse clubs. Zie voor de uitgebreidere beschrijving:

http://paulkeres.nl/?p=19621

Plaats reactie