Popquiz

In het bargedeelte mag je berichten plaatsen die niet direct met schaken te maken hebben.

Moderator: Arnold

John
Berichten: 1557
Lid geworden op: ma jan 31, 2005 23:03
Locatie: Zeist

Re: Popquiz

Bericht door John » zo nov 27, 2022 15:24

Mhh, de quiz van vandaag is inderdaad absurd. Ik weet zo goed als niets, niet waard om in te sturen...
Wish I didn't know now what I didn't know then

Gebruikersavatar
Jacco
Berichten: 3155
Lid geworden op: do sep 07, 2006 15:02
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jacco » zo nov 27, 2022 16:23

Ik herkende er toch een paar en normaal gesproken herken ik vrijwel niks. Je kan altijd nog mummer 7 opzetten.
https://www.youtube.com/watch?v=ogi4sUmNE5Y

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo nov 27, 2022 16:56

Een nummer over hoe maijuana-gebruik steeds verder ontspoord, van het missen van een college, naar dealen, naar beslagnames, het wordt steeds erger voor Afroman in Because I Got High.
Nadat Daneil Malmedahl opnam hoe hij het geluid van een moter probeerde na te bootsen, maakte producer Erik Wemquist er een ringtone van "The Annoying Thing". Producersduo Crazy Frog maakte er een remix van gebaseerd op Axel F. en ook zo getiteld.
Opgenomen bij het pontje tussen Eemnes en Spakenburg, de clip van het nummer Veerpont (Heen en Weer) van Drs. P.
Een parodie op de originel Star Trek series, met stemmen niet alleen van de bandleden van The Firm maar ook van een studio-medewerker en de vrouw van een van de schrijvers van het nummer, Star Trekkin'
Na een juridsche claim tegen hun oorspronkelijke naam Green - Jello, werd het Green Jelly. Hun op een drankavond geschreven hervertelling van Three Little Pigs werd een fijne hit, waarin Rambo uiteindelijk afrekent met de wolf.
Hoe vaak zal de Sallandse tongval de top-40 hebben bereikt? Op zijn minst één keer, met dit nummer over de methadonbus die twee verslaafden uiteindelijk doodrijdt. Oftewel Busje Komt Zo van Hóllenboer.
Eric Idle schreeft Always Look On The Bright Side Of Life voor de film Life Of Brian. Dat het gezongen werd door een groep mensen die aan het kruis hing leidde tot wat controversie. Later zou Monty Python het nummer ook nog los uitbrengen.
Jerry Samuels zong over een man die gek wordt na het verlies van zijn hond, zo gebracht dat het tot het laatste couplet lijkt alsof het gaat om zijn weggelopen vrouw. Hij deed dit niet onder eigen naam als Napoleon XIV met het nummer Theý're Coming To Take Me Away, Ha-Haa.
Ook Tramaine Wright bracht zijn hit Do The Bartman niet onder eigen naam uit, maar als The Simpsons, inderdaad van de animatieserie. Dat het nummer een hit werd is misschiien iets minder een verrassing als we weten dat het nummer geschreven werd door Micheal Jackson (al werd dat in eerste instantie niet erkend).
Ze maken mij niet gek, oftewel ze maken mij de pis niet lauw, dat is de oorsprong van het nummer Lauwe Pis dat Theo Maassen bracht in zijn cabaretprogramma, maar dat later met De Kapoote Kontjes tot een carnavalshit werd gemaakt.
Een korte conference die gewoon de hitlijsten in komt, dat kwam niet zo vaak voor maar Wim Sonneveld deed het met zijn Frater Venantius. Het werd mede een hit door de inzet van Willem Duijs, die nadat het nummer niet goed viel op het Grand Gala Du Disque, het nummer toch nog een keer van de plank haalde.
Het Noorse comedyduo Ylvis dacht toen ze een teaser uitbrachten met The Fox (What Does The Fox Say?) dat het een anti-hit was. Niets bleek minder waar, het electropopnummer werd de top-trending video op youtube in 2013 en een grote hit, die bepaald niet alleen in Noorwegen bleef.

Het was een quiz met nogal wat verschillen tussen de inzenders. De vierde plaats gaat naar Karen & The Shark met 10.5 punten, de 3e plaats is met 13 punten voor @ankedesign en echtgenoot. De tweede plaats is dan voor De Zusjes met 19 punten. Maar deze week gaat de winst naar Glenn & Mamadeiros met 21 punten.

4 december was bij Romeinen de dag van de geheime ceremoniën voor Bona Dea, de God van de vruchtbare aarde. In Nederland hebben wij ook onze geheimen, over de goedheiligman en de kado's die hij zal brengen. Kortom de hoogste tijd voor een quiz over geheimen. Speel direct mee.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo dec 04, 2022 16:22

Vijf inzenders probeerden alle geheimen te onthullen. Verrassend genoeg wisten ze geen van allen de winnaar van het ESF te ontmaskeren. En er zijn duidelijk ook geen jumpers tussen de inzenders. Maar goed, hierbij de anwoorden.

De eerste single van alweer het 19e album van de Bee Gees, uit 1991, Secret Love werd met name in Europa een hit. In Amerika werd het nooit als single uitgebracht.
José Hoebee had naast haar carriee met Luv ook solo wat successen, zoals met dit Secret Love.
Madonna zocht weer een zachter imago, na de jaren van Sex. Al was er al een goede mix met Pettibone van het nummer Secret ging ze in zee met Babyface om er meer R&B gevoel in te brengen. Het resultaat waren lovende kritieken en hitnoteringen wereldwijd.
Al associeren wij In The Closet vaak met het nog uitgekomen zijn voor seksuele geaardheid gaat het in de Michael Jackson-hit toch meer algemeen om het geheim houden van een relatie. Het nummer was de derde succesvolle single op rij van hitalbum Dangerous.
Het was voor MUD zeker niet zo dat de eerste single meteen een succes was. Na drie singles werden ze op straat gezet, maar gaven niet op. En toen het eenmaal begon met scoren hadden ze midden jaren '70 ook succesvolle jaren met meerdere grote hits, waarbij dit Secrets That You Keep dan nog redelijk beperkt was.
Een nummer dat in een flink aantal streaming-series gebruikt wordt, zoals 30 Rock, Gossip Girl, Lost, Nikita en CSI Miami, dan gaat het om secrets van OneRepublic.
The Secret heeft maar 3 weken in de top 40 gestaan in 2007, maar haalde in die tijd wel plek 13. Uit de tijd dat jumpen een dingen was, is dit Patrick Jumpen, met vocals verzorgt door Phantom MC.
Quincy Jones bracht voor zijn The Secret Garden (Sweet Seduction Sweet) nogal een groep namen bij elkaar, zo zingen en dit nummer naast hem ook El Debarge, Barry White, James Ingram en Al B. Sure.
Regard & Raye brachten een nummer over het hebben van geheimen oftewel Secrets. Het was een mooie vrucht van de samenwerking tussen de Engelse zangeres Raye en de Albanees-Kosovaarse dj Regard.
Ook in Nederland hadden we onze eigen R&B-groepen zoals dit Roméo dat met Secret Love een hitje scoorde.
De winnaar van het Euovisie Songfestival 1995 namens Noorwegen, Secret Garden is half Iers. Nocturen was een opvallend nummer, grotendeels instrumentaal. De hee tekst bevat slechts 24 Noorse woorden.
Een van de grote eurodancehits uit de jaren 90. Het Belgische Urban Cookie Collective met hun debuut The Key The Secret. Het werd een anthem, dat ook regelmatig gecovered en geremixed werd.

Vijf inzenders noemde ik eerder al. Twee van hen kenden redelijk wat geheimen. Voor de anderen bleef het toch grotendeels in nevelen gehuld. Zo wist John slechts 5,5 punten te openbaren. Ook @Ankedesing met 6 punten en Karen & The Shark met 7 punten hielden veel geheimen in stand. Glenn & Mamadeiros onthulden de helft van de geheimen (12 punten) terwijl de zusjes ongenadig zelfs 17 punten behaalden en maar weinig geheim hielden.

Volgende week is het de internatiole dag van de bergen. Een dag die gaat over hoogteverschillen, pieken en dalen. Zo ook in de quiz.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo dec 11, 2022 16:14

De bergen blijven toch altijd mooi. Maar welke heuvels zaten er nou in de quiz?

Peter Frampton schreef Baby I Love Your Way en haalde er een bescheiden hitje mee. Maar Big Mountain soorde er een grotere hit mee, onder andere doordat het op de soundtrack stond van de film Reality Bites.
Engelse new wave dan van Bow Wow Wow met The Man Mountain. De band was de opvolger van Adam & The Ants, zonder Adam. Ook George Alan O'Dowd zat korte tijd bij Bow Wow Wow, maar richte al snel zijn eigen band op Culture Club en werd bekend als Boy George.
Disco dan van de Boys Town Gang, een van hun hits met een cover van een soulnummer. In dit geval Ain't No Mountain High Enough. Oorspronklijk natuurlijk van Marvin Gaye en Tammi Tirrell.
Violet Hill is zo genoemd naar een straat dicht bij Abbey Road, het is het eerste anti-oorlog nummer van Coldplay. Toen het nummer uitkwam stelde Coldplay het nummer beschikbaar als gratis download en dat gebeurde dan ook miljoenen keren.
Al in 1940 werd Blueberry Hill geschreven. Louis Armstrong nam er in 1943 een versie van op en dat isnpireerde Fats Domino weer die met zijn versie de grootste hit wist te scoren. Een versie die werd opgenomen tegen de zin van zijn producer.
De eerste track die Tina Turner opname met Phil Spector, nog aan Ike & Tina Turner toegeschreven, River Deep Mountain High. Een nummer dat direct een flnke investering kreeg,zo werden er 21 sessie-muzikanten ingevlogen.
Een nummer over de jeugd van zanger Henk Hofstede in Amsterdam, vooral zijn fantasie van wat er kwam na de landsgrenzen, waar de kaart op school wit was. In The Dutch Mountains van The Nits.
Toen Peter Gabriel Genesis verliet was een van de eerste tracks die hij schreef Solsburry Hill over een spirituele ervaring bij deze heuvel in Sommerset.
Geschreven door Wendy & Lisa met Prince, gezongen door Prince And The Revolution , van de soundtrack van de film Under The Cherry Moon, het nummer Mountains.
Gebaseerd op een Zweedse wals "Livet I Finskogarna" oftewel leven in het Finse woud , het nummer Mockin' Bird Hill, oorspronkelijk bekend geworden in de versie van Patti Page, maar in de jaren ''90 wisten de mannen van Roots Syndicate, een Nederlandse band die het nummer opname voor een commercial.
Schotse electronisch pioniers The Shamen hadden hun commercieel grootste succes met Move Any Mountain, dat oorspronkelijk werd uitgebracht als Pro-Gen.
Running Up That Hill werd mede door Stranger Things weer een grote hit. Maar al ver voor die tijd coverden Within Temptation dit nummer al.

De grijze massa zag er als een berg tegen op en speelde niet mee. Maar de top 5 zat dan wel weer mooi dicht bij elkaar.
Op die 5e plek vinden we John met 13,5 punten. Toch nog een klein gaatje dan naar de 4e plek die met 16,5 punten naar Ron Medeiros gaat. Hij komt een half puntje te kort voor het podium want met 17 punten staan daar Karen & The Shark op de 3e plek. Voor de 2e plek waren 18 punten nodig, zoals gescoord door Glenn & Mamadeiros. Het hoogste treetje is er dan voor De Zusjes met 18,5 punten.

Volgende week is het tweelingen-dag. In de quiz dan ook 12 acts met een tweeling in de gelederen. Speel mee.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo dec 18, 2022 16:08

Die tweelingen hebben heel wat grote hits op hun naam staan. Maar welke dan.. de hoogste tijd voor de antwoorden:

We begonnen in de jaren '70 met Alessi (ook wel de Alessi Brothers) die vooral veel schreven voor andere artiesten zoals Paul McCartney en Withney Houston, maar zelf ook een hit scoorden met dit Oh Lori.
Tweeling Robin en Maurice Gibb vormden met hun oudere broer Barry de Bee Gees, een band die jaren hits wist te scoren onder andere met dit You Win Again uit 1987.
Een nummer dat drijft op zijn herkenbare baslijn de indie-hit Cannonball van The Breeders met in hun gelederen Kim en Kelly Deal.
Matt en Luke Goss waren de tweeling in Bros, de britse boyband waarvan vooral dit nummer When Will I Be Famous ons bijgebleven is.
Een hit die jaren later werd verkozen tot slechtste pop-nummer aller tijden door Channel 4. De Cheeky Girls met Cheeky Song (Touch My Bum) een nummer uit Popstar The Rivals, geschreven door The Cheeky Boys.
Evan and Jaron zijn de Lowenstein tweeling, met hun Crazy For This Girl scoorden in 2000 een hit.
Herinnert u zich de Sony Payola-controverse nog, waarbij Sony radiostations betaalde om bepaalde nummers te spelen? Wel nu dit I Just Wanna Live van Good Charlotte was een van de nummers die daarin meedraaide.
De Puerto Ricaanse tweeling Nicole en Natalie Albino treden op onder de naam Nina Sky, met Move Ya \Body, hun debuutsingle bestormden ze direct de hitlijsten.
I'm Gonna Be (500 Miles) is verreweg het bekendste nummer van The Proclaimers. Werd het eerst al met beperkt succes uitgebracht als single, pas toen het in de film Benny & Joon zat en weer uitkwam werd het een echt grote hit voor Charlie en Craigg Reid.
Dennis DeYoung schreef Babe voor zijn vrouw, maar werd door zijn bandleden overtuigd om het ook op te nemen met Styx. De rest is zogezegd geschiedenis.
Jessica en Lisa Origliasso treden op als The Veronicas. De Australische dames braken wereldwijd door met hun single Untouched.
Sandra en Samantha Lawrence waren de Britse rap-tweeling oftewel de Wee Papa Girl Rappers, ooit begonnen als achtergrondzangeressen voor Feargall Sharkey, we sloten de quiz af met hun nummer Heat It Up.

Leuk om te zien dat Jos weer mee doet, ook Martijn is terug van weggeweest. Dat brengt het totaal aantal inzenders dit keer op zes. Hoe scoorden zij? Welnu een gedeelde vijfde plaats is er voor John en I'll Be Back, beiden met 7 punten. met 10 punten weten Karen & The Shark de vierde plaats te pakken. Het brons is voor De Zusjes (Zonder de tweelingbroer) met 15 punten. 16 punten zijn voor Glenn & Mamadeiros goed voor het zilver. Maar als winnaar van deze ronde weet @martijn 18 punten te halen.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo dec 18, 2022 16:59

De quiz van volgende week staat in het teken van Aphabet-day, een traditie om op eerste kerstdag (Noel) zonder L te leven. Daarom in deze quiz 12 artiesten zonder een L in de naam met een liedje waar geen L in de titel zit en de artiesten komen ook nog uit een land zonder L. Dus geen Nederlandse muziek, maar ook niet uit Mali. Niet van Michael Jackson of Dua Lipa en ook geen Last Dance of Lovesong. Maar wat dan wel, raadt zowel artiest als titel als land van herkomst van de act.

Speel nu mee.

En omdat kerst ook wel wordt gezien als twee zondagen rekken we de inzendtermijn op tot 15 uur op 26 december!

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » ma dec 26, 2022 16:11

De hoogste tijd weer voor de antwoorden (ziet u nog een zin zonder dat rare teken dat in deze quiz niet zat)

De opvolger van wereldhit Barbie Girl was dit Doctor Jones van het Deense Aqua.
Vanuit de Verenigde Staten waar ze eindelijk bevrijd is, Free Britney Spears met Baby One More Time.
Iets noordelijker in Canada vinden we Bryan Adams met zijn Can't Stop This Thing We Started.
K-pop werd groot en BTS is daarin een van de grootste, zo werd ook Dynamite een grote hit voor deze Zuid-Koreanen.
Al bezingt hij in Gimme Hope Jo'Anna de situatie in Johannesburg, Zuid Afrika is Eddie Grant eigenlijk afkomstig uit Guyana.
De Cubaanse Jon Secada wist met zijn debuutsingle Just Another Day direct wereldwijd bekendheid te verwerven. Overigens is er van dit nummer ook een Spaanse versie waaraan Gloria Estefan heeft meegeschreven.
Een nummer waar Arjen Lubach, zonder credits te krijgen, aan zegt mee te hebben gewerkt, maar dat nu bekend is van de Noor Kygo, we hoorden Firestone.
Van Spaanse origine, maar geboren in Parijs en dus is het goede land bij het nummer Bongo Bong van Manu Chao Frankrijk.
Uit Zweden een mix van country en europop Cotton Eye Joe van de Rednex.
Ricky Martin uit Puerto Rico veroverde de werld met Maria , het nummer dat ook wel word gezien als het begin van een periode waarin een mix van Latin en popmuziek heel succesvol was.
Met als basis een sample van Soft Cells Tainted Love werd het nummer SOS geschreven voor de van Barbados afkomstige Rihanna.
En we eindigden deze dag zonder L in Jamaica, waar Shaggy vandaan komt, we hoorden Boombastic dat zijn populariteit mede dankt aan het gebruik van het nummer in de commercial voor een bekende spijkerbroekenfabrikant.

Zes mensen/teams speelden mee dit keer. John weet de poedelprijs weg te kapen voor iedereen die niet inzond. Zijn 15 punten zijn er twee te weinig om de 5e plaats te bereiken daar vinden we met 17 punten Karen & The Shark. Net buiten het podium eindig @ankedesign met 24.5 punten. Brons is er voor Coen met 29.5 punten. En het goud wordt gedeeld door Glenn Madeiros en het team Anne vindt winnen belangrijker, beiden wisten maar liefst 32 van de maximale 36 punten te scoren.

Volgende week is het het weekend van oud en nieuw. Daar gaan we dan ook mee aan de slag. Met name met oud overigens, een flinke video dit keer 28 tracks maar liefst , 28 oude tracks van artiesten waarvan in 2023 een nieuw album verwacht wordt. Speel mee met de quiz.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » di dec 27, 2022 00:34

Morgenavond (27-12) spelen John, Peter en ik een top-2000 quiz in café Oproer in Overvecht. Er is nog plaats vrij in het team. Mocht een clubgenoot het leuk vinden om een keer mee te spelen, meld je vooral. Kennis of ervaring zijn niet vereist, gezelligheid is de basis voor de winst morgenavond (of dat dan ook de winst van de quiz is, zien we dan wel weer).

John
Berichten: 1557
Lid geworden op: ma jan 31, 2005 23:03
Locatie: Zeist

Re: Popquiz

Bericht door John » zo jan 01, 2023 15:57

Wat een @$% muziek dit keer. Ik wist bijna niks, Emma echter wel een hoop. Dus mocht ik in de prijzen vallen, it wasn't me...
Wish I didn't know now what I didn't know then

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo jan 01, 2023 16:08

Genoeg om naar uit te kijken komend jaar. In veel verschillende genres. Omdat het al zo'n lijst is, dit keer geen trivia over de nummers, maar direct de antwoorden:

1 AJR Weak
2 Bebe Rexha Last Hurrah
3 Blink-182 Feeling This
4 Christina Aguilera What A Girl Wants
5 Dua Lipa Don't Start Now
6 Ed Sheeran Bad Habits
7 Ellie Goulding Love Me Like You Do
8 Gorillaz 19/2000
9 j..lo Ain't It Funny
10 Kelly Clarkson Because Of You
11 Khalid Talk
12 Killers, The Human
13 Kylie Minogue I Should Be So Lucky
14 Lana Del Rey Video Games
15 Lewis Capaldi Before You Go
16 Maneskin The Loneliest
17 Metallica Sad But True
18 Normani Motivation
19 P!nk Just Like A Pill
20 Paramore Misery Bussiness
21 Peter Gabriel Sledgehammer
22 Pharell Happy
23 Rihanna Only Girl (In The World)
24 Sam Smith Stay With Me
25 Selena Gomez Lose You To Love Me
26 Shania Twain Man! I Feel Like A Woman!
27 Smashing Pumpkins, The 1979
28 Taylor Swift Anti-hero

5 mensen/teams waagden zich aan deze monsterquiz.
Vooruit kijkend wisten Karen & The Shark 26 punten te halen. @Ankedesign wist met 29,5 punten het podium net niet te bestijgen. Dat podium ziet op het laagste treetje met 35,5 punten John staan, een half puntje achter Glenn & Annadeiros die met 36 punten het zilver pakken. Het goud staat op gepaste afstand hiervan, maar liefst 53 punten voor De Zusjes!

Volgende week is het Yinekokratia, een feest dat vooral gevierd woord in het noorden van Griekenland, waarbij de vrouwen een dag vrij krijgen en dan ook vaak samen in de kroeg belanden. Op basis hiervan een quiz over meisjes, 12 nummers met het woord girl in de titel. Speel hier mee.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo jan 08, 2023 18:20

Hoe ging het met de dames? Welnu drie teams wisten in te zenden, relatief laag door activiteiten in het hoge noorden. Maar laten we snel naar de antwoorden gaan:

Beyonce bezingt de sexuele lust in haar Naughty Girl, dat oorspronkelijk bedoeld was als de eerste single van haar solo-debuutalbum, maar die eer ging uiteindelijk naar Dangerously In Love.
Ed Simons en Tim Rowlands, oftewel The Chemical Brothers, big beat van deze Engelsmannen in het nummer Hey Boy, Hey Girl.
China Girl werd geschreven door Iggy Pop en David Bowie. Iggy Pop bracht het 1977 uit als single, maar het was Bowie die er echt een hit mee scoorde toen hij het in 1983 uitbracht.
Uit 1984 dan, de Nederlandse dames van de Dolly Dots, met Give The Girl A Break.
Paul Cook was niet alleen drummer van de Sex Pistols, maar hij speelt ook mee op deze wereldhit van Edwyn Collins, A Girl Like You.
Frans Krassenburg was een tijdje de zanger van The Golden Earrings (ja de oude tijd met nog een s achter de naam). Zo zong hij ook in de hit Daddy Buy Me A Girl, die werd geschreven door George Kooymans en Rinus Gerritsen.
Geïnspireerd door kritiek die ze kreeg van Courtney Love schreef Gwen Stefani het nummer Hollaback girl en dat terwijl ze het bijna had opgegeven na een writers block. We danken hiervoor ook Pharell die als de helft van het producerduo The Neptunes Gwen overtuigde om door te zetten.
Een nummer dat in de top-40 staat van de meest Australische nummers, dit debuut van Jet - Are You Gonna Be My Girl.
Size Acceptance Nightclubs zijn in Amerika een ding, oftewel ook welkom als je dikker bent in de club. Hierop gebaseerd schreef Mika het nummer Big Girl You Are Beautiful.
De eerste single van Nirvana na het overlijden van Kurt Cobain, vanuit de MTV Unplugges sessie waarop hij nog wel meespeelde, About A Girl.
Een nummer over trouw binnen een relatie, de opvolger van wereldhit Straight Up was dit Forever Your Girl van Paula Abdul.
Een nummer uit 1968 dat als Soulful Strut een instrumentale versie kende met succes, maar met zang was het vooral deze versie uit 1992 van Swing Out Sister dat Am i The Same Girl bekend maakte.

Die drie inzenders bereikten uiteraard allemaal het podium, het brons gaat naar @ankedesign met 16,5 punten, het zilver naar de zusjes met 19 punten en de winst en dus ook het goud naar Glenn & Mamadeiros met 19,5 punten.

Volgende week is het world snow day, een dag in het leven geroepen door de wereld ski federatie. Maar ook een dasg die met uitsterven bedreigd wordt deze eeuw als we de voorspellingen zien voor het voortbestaan van onze gletsjers. Om toch stil te staan bij deze dag een tijdens een hittegolf gemaakte quiz over sneeuw en een beetje winter. Speel hier mee.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo jan 15, 2023 16:21

Een herfststorm buiten, maar in de quiz is het winter. Welke 12 nummers had men moeten herkennen?

We begonnen in de jaren dat sneeuw nog relatief normaal was, After Tea was een afsplitsing van Tee-Set die met Snowflakes On Amsterdam een hit scoorde in 1968.
Voor de film Less Than Zero namen de Bangles hun versie op van het Simon & Garfunkel nummer Hazy Shade Of Winter, we schrijven dan 1987. De dames speelden de cover live zeker al sinds 1983.
Een zwerfkei aan een bosrand in het grolloërveen heeft dankzij dit nummer haar naam gekregen, we hoorden Cuby and the Bilzzards met Window Of My Eyes.
Een klassieker dan, geschreven in 1945 ten tijde van een hittegolf, maar tegenwoordig voor iedereen verbonden met de winter, met name in deze versie van Frank Sinatra uit 1950, Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
Niet Let It Snow, maar Let It Go was de hit van de Disney Animation film Frozen, het werd een grote hit onder andere voor Idina Menzel die de versie in de film zingt. Voor hetzelfde nummer tijdens de aftiteling van de film stond dan weer Demi Lovato in de studio.
Maarten Peters, die jarenlang een relatie had met de onlangs overleden Margriet Eshuijs had ook zijn eigen werk, Dat leidt in de tweede helft van de jaren '80 drie keer tot een notering in de Top-40, waarbij dit White Horses In The Snow het hoogst weet te stijgen, tot plaats 23 in 1989.
Nick Cave and the Bad Seeds namen voor de clip bij Fifteen Feet Of Pure White Snow een video op in een gebouw dat voorheen van het centraal comitee van de comunisttsche partij van Kazachstan was. In de clip zien we ook een aantal andere bekende muzikanten dansen op het nummer, zoals Jarvis Cocker (pulp) en Jason Donovan.
Het laatste nummer dat geheel geschreven werd door Freddy Mercury, pas uitgebracht na zijn overlijden. Geïnspireerd door het uitzicht vanuit de studio over het meer van Geneve. A Winter's Tale van Queen.
Een nummer over opnieuw kunnen starten nadat je het verpest hebt, Tabula Rasa, oftewel een wit vlak sneeuw. Snow (Hey Oh) van The Red Hot Chili Peppers werd later onder andere gebruikt in een aflevering van scrubs en als een van de officiele themes van WME Wrestlemania.
Hadden we al fifteen feet, dit nummer komt van het album 12 inches of Snow. De debuutsingle van deze Canadese reggae-artiest werd meteen een hele grote hit, Informer van Snow.
Soms wordt een nummer geschreven voor een heel andere artiest zo werd Just Say Yes oorspronkelijk geschreven voor Gwen Stefani, toen die het niet wilde aangeboden aan Nicole Scherzinger, maar het belande uiteindelijk bij Snow Patrol en die wisten er een nr. 1 hit van te maken.
Felix Meurders benoemde Bird Of Paradise van Snowy White in 1984 tot Verrukkelijke Hittip en hij kreeg groot gelijk. De Engelse gitarist bestormde de lijsten.

5 inzendingen deze week, met een gedeelde 4e plek voor Ronmedeiros en @ankedesign en @Steeft die beiden 14 punten haalden. Twee punten meer en dus het brons voor Karen & The Shark. Voor het zilver waren dan weer 17 punten nodig, zoals behaald door Glenn & Mamadeiros. De winst gaat naar De Zusjes met 19,5 punten.

Volgende week is het Celebrate Life day, daar staan we natuurlijk bij stil met de quiz. 12 nummers met het woord Life in de titel in deze quiz. Vergeet niet om ook mee te spelen :)

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo jan 22, 2023 16:08

We vierden het leven met 12 fijne nummers uit de popgeschiedenis. Nee geen Opus, geen Dr. Alban, geen Bon Jovi, we kunnen kortom zo nog een volledige quiz maken met dit thema. Maar wat zat er dan wel in de quiz?

Éen vrouw die haar rman vertelt dat ze hem niet meer nodig heeft, en dat in een stukje eurodance - Don't Give Me Your LIfe van het Italiaanse duo Alex Party, met teksten en vocals van de Engelsman Robin Campbell.
De best verkopende single van 2008 in Nederland, terwijl ze in eigen land niet verder kwam dan plaats 28, This Is The Life van de schotse Amy McDonald.
Het nummer dat volgens het britse publiek in 2007 de slechtste teksten ooit had, maar desalniettemin een joekel van een hit was Life van Des'ree.
Als band debuteren met zo'n grote hit over onrust binnen een relatie, Evanescence deed het met Bring Me To Life, een nummer dat zelfs een tijdje hoog scoorde in de Christelijke hitlijsten, na verkeerd begrijpen van de teksten.
Is het nou wel of neit Elton John die piano speelt op deze track van de Family Dogg? Hoe dan ook kende deze act best een top line-up met Albert Hammond, Jimmy Page, John Bonham en John Paul Jones. Ze scoorden een hit met dit A Way Of Life.
Samen geschreven met David Bowie (op ukelele) is Lust For Life een van de grote hits van Iggy Pop. Het nummer kwam uit in 1977 en kwam in 1996 weer sterk nadat het gepromoot werd rondom de film Trainspottin.
Twee nummers uit de musical Hair, samengevoegd door Nina Simone, Ain't Got No - I Got Life. Nina maakte van de nummers een raciaal protestnummer.
P. Diddy, Black Rob en Mark Curry brachten in 2001 het nummer Bad Boy For Life uit, een nummer dat al in 1998 was geschreven. Bad Boy verwijst hierbij naar het platenlabel van P. Diddy Bad Boy Records.
In 1959 kwam de film Imitation Of Life van regisseur Douglas Sirk uit. Deze film was ruim 40 jaar later de inspiratie voor R.E.M. om het nummer Imitation Of Life te schrijven, dat de eerste single zou zijn van hun album Reveal uit 2001.
Voordat Smokie Smokie werd had de band nogal wat namen, het begon met The Yen en toen: The Sphynx, Essence, The Black Cats, The Four Corners, The Elizabethans, Kindness, Fuzzy and the Barnets, Smokey om uit te komen op Smokie,. We hoorden It's Your Life.
Soul II Soul noemde hun debuutalbum pretentieus Club Classic Vol. One. En ze maakten die pretentie zeker waar als het gaat om dit nummer Back To Life (However Do You Want Me), waarvoor ze samen werkten met R&B zangeres Caron Wheeler en The Reggae Philharmonic Orchestra.
Dat gevoel dat je meer wil, wat Doe Maar ooit bezong in Is Dit Alles, bezingt Stacie Orricco in haar (There's Got To Be) More To Life.

Vijf deelnemers deze ronde.
De vijfde plaats is er met de mooie score van 12 punten voor John. Met 14 punten weten Karen & The Shark de 4e plaats te veroveren. Glenn & Mamadeiros pakken het brons met 16 punten. Het zilver met 17 punten is voor @ankedesign en @steeft. Met 19 punten weten De Zusjes het goud weer mee naar huis te nemen.

Volgend weekend is er alweer de nationale tuinvogeltelling, in dat kader gaat de quiz komende week dan ook over vogels. 12 hits met vogels in de titel in deze quiz.

Gebruikersavatar
Jaap
Berichten: 1354
Lid geworden op: do jan 11, 2007 22:16
Locatie: Utrecht

Re: Popquiz

Bericht door Jaap » zo jan 29, 2023 20:55

Alle vogels zijn weer uitgetjilpt. De hoogste tijd voor de antwoorden.

In 1956 was het eerste lied gezongen op het eurovisie songfestival De Vogels van Holland, een lied van Annie M.G. Schmidt. Ook in 2013 ging de Nederlandse inzending over vogels, Birds van Anouk.
Ersel Hickey, een Amerikaanse rockabilly artiest schreef het nummer Bluebirds Over The Mountain en bracht het ook als eerste uit. Later werd het onder andere gebracht door Richie Valens en zoals we hier hoorden The Beach Boys.
25 jaar na het uiteenvallen van The Beatles was er dan toch nog een nieuw nummer als onderdeel van een verzamelalbum. De drie nog levende beatles waren de studio ingegaan met een tape waarop John Lennon een demo had opgenomen. Het resultaat dit Free As A Bird.
Als onderdeel van de soundtrack Melody werd When The Swallows Fly van The Bee Gees alleen in Nederland uitgebracht als een single, waar het tot de 20e plaats kwam in de hitlijst.
Werner Thomas begon een rage met zijn nummer Tchip Tchip. Niet omdat het nummer zo heel bekend werd, maar in vele landen sloeg de melodie aan en werd verwerkt in andere nummers, vaak in de eigen landstaal. Zo waren er in Nederland de Electronica's die met De Vogeltjesdans grote delen van Nederland in beweging brachten.
Een puur instrumentaal nummer van Fleetwood Mac, praktisch gezien bijna ambient muziek, dit mooie Albatross.
George Cash klinkt als een soloartiest, maar het was een Amsterdamse popgroep die tussen 1967 en 1970 actief was. Onder andere met dit Nighingale kwamen ze ook in de hitlijsten terecht.
Het productieduo Grandmaster Chicken & D.J. Duck was een bijzonder Nederlands duo, met een beetje vogeltjesdans en wat rap wisten ze in Nederland, Vlaanderen, Nieuw Zeeland en Australié door te breken met dit Check Out The Chicken.
Jewel Akens was onderdeel van de Turn-Arounds maar nam The Birds And The Bees solo op. Het zou zijn enige echte hit blijven.
Een borstel-liedje, oftewel zo'n liedje dat mensen met de haarborstel in de hand playbacken of luidkeels meezingen. En dat dan als debuutsingle, het overkwam Nelly Furtado met dit I'm Like A Bird.
Een nummer zonder bas-lijn, waarvoor Prince alle instrumenten zelf speelde. When Doves Cry was mede geïnspireerd op zijn relatie met vanity-6 zangeres Susan Moonsie.
Een satirisch disco-nummertje tot slot. Geïnspireerd door het jaren '60 dansnummer The Duck schreef Rick Dees voor zijn band Rick Dees & His Cast Of Idiots het nummer Disco Duck.

Vier inzendingen dit keer. Dat betekent, gelijkspelen daargelaten, dat er één inzending buiten het podium valt. En ondanks een mooie scoren van 13 punten is het dit keer John die buiten het podium valt. Dan zijn er twee inzendingen die het zilver behalen want zowel Karen & The Shark als Glenn & Mamadeiros wisten 15 punten te behalen. Maar het goud gaat naar een team dat dit keer ook moeders inschakelde De Zusjes met mama, zij haalden maar liefst 21 punten.

Volgende week is het Disaster Day. We staan dan in de quiz ook stil bij rampen in de muziek, nee geen slechte muziek, althans niet automatisch, maar nummers die rampen bezingen. Speel alhier mee.

Plaats reactie