Limburg Open Pinksteren (van 29 mei t/m 1 juni)

Moderators: Arnold, Jacco

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jacco
Berichten: 2740
Lid geworden op: do sep 07, 2006 15:02
Locatie: Utrecht

Limburg Open Pinksteren (van 29 mei t/m 1 juni)

Bericht door Jacco » vr mar 06, 2020 00:00

Limburg Open

Tijdens het pinksterweekeinde (van 29 mei t/m 1 juni) vindt in Maastricht een van de leukste, gezelligste en grootste schaaktoernooien van Europa plaats: het 14e BPB Limburg Open. Elk jaar kunnen we deelnemers uit alle windstreken verwelkomen die er graag een (vaak hele verre) reis voor over hebben om zich in Maastricht lekker onder te dompelen in de schaakwereld en in de prachtige, bourgondische en historische stad Maastricht en de schitterende heuvelachtige omgeving.

451 deelnemers
Ons toernooi is inmiddels een begrip in het Nederlandse toernooischaak. Vorig jaar waren er 451 deelnemers uit 20 landen onder wie 10 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want we hebben meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook zijn er altijd veel jeugdspelers. Ook is er een speciale groep voor 60-plussers (veteranen); zij spelen 5 ronden in plaats van 7. We rekenen ook dit jaar weer op een grote deelname.

Prijzenpot van 10.000 euro
Er is een goed gevulde prijzenpot. Het totale prijzengeld bedraagt 10.000 euro. Speciale dank zijn we verschuldigd aan onze sponsors, met name onze hoofdsponsor. Dit is ook dit jaar Bruls Prefab Beton.

Speellocatie
De speellocatie is wederom sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV. Deze hal heeft een prachtige speelzaal met goede speelomstandigheden (ruime zitplaatsen, goed licht, goede stoelen, catering dichtbij). Er is een aparte ruimte voor de live-analyse door een topspeler. Verder is er een fijne gezellige bar voor een hapje en een drankje en goede mogelijkheden om de partijen te analyseren. Er is ruime parkeergelegenheid. De locatie heeft een geweldige uitstraling en staat garant voor een aantal schitterende partijen!

Maastricht, een bezoekje waard
Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 ronden worden uitgesmeerd over 4 dagen (de veteranen 5 ronden). Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie historische binnenstad van Maastricht te ontdekken.

Alle informatie is te vinden op onze website www.limburgopen.nl
https://www.youtube.com/watch?v=ogi4sUmNE5Y

Plaats reactie